My.BankNews.ro
Data:20.08.2017 | Home | Curs Valutar | Locuri de Munca | English

ASF: Asiguratorii au respectat prevederile legale in ceea ce priveste tarifele de prima maximale

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) sustine ca asiguratorii au respectat prevederile legale in ceea ce priveste tarifele de prima maximale dupa ce a monitorizat modul in care societatile de asigurare au respectat implementarea tarifelor de prima maximale, in perioada 17 noiembrie 2016 - 18 mai 2017, potrivit prevederilor OUG nr. 54/2016 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertelor persoane prin accidente de vehicule si de tramvaie.

"Ca urmare a prerogativelor acordate de lege, ASF supraveghează prudențial, cu deosebită atenție, atât piața asigurărilor, piața de capital, cât și piața pensiilor private, fără a tolera derapaje de la normalitate", a declarat președintele ASF, Leonardo Badea.

Într-un comunicat de presă, ASF precizează că a analizat și a monitorizat peste 3 milioane de polițe auto obligatorii, emise în intervalul 17 noiembrie 2016 — 18 mai 2017, pe diferite perioade de timp de către cele nouă societăți autorizate să practice RCA.

De asemenea, instituția menționează faptul că, în urma analizării datelor raportate, a rezultat că asigurătorii au respectat prevederile legale în ceea ce privește tarifele de primă maximale, neexistând situații în care acestea să fi fost depășite.

"Analiza elaborată de ASF a evidențiat câteva aspecte importante care trebuie menționate: piața dă semne de maturizare, inclusiv prin adoptarea de strategii de vânzare pe termen lung în care drepturile și interesele asiguratului român trebuie respectate, fără niciun fel de abatere. Dezechilibrele și practicile din trecut nu-și mai au locul în prezent", a declarat vicepreședintele ASF, Cornel Coca Constantinescu.

ASF precizează că va continua să monitorizeze piața de asigurări și va aplica toate prevederile legale în interesul asiguraților și al stabilității pieței, prin adoptarea de măsuri prudențiale și proactive ce se impun.

Sursa: Agerpress

^ Sus | Versiunea grafica | BankNews.ro - Copyright © 2006 BankNews.ro. All rights reserved.